04-10-2007:

Strijd tussen bedrijven voor opdracht bouwen sporthal

Bron: AD Rivierenland, donderdag 4 oktober 2007

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Diverse bedrijven zijn inmiddels in een concurrentiestrijd verwikkeld om de nieuwe sporthal te mogen bouwen.

Voor de zomervakantie stemde de gemeenteraad van het dorp in met de komst van de 44 bij 26 meter grote sportaccomodatie. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is een horecagelegenheid aan de sporthal te bouwen. Bij het ontwerp is hiermee rekening gehouden. Het bestemmingsplan is al aangepast.

De Hardinxveldse gemeenteraad heeft verzocht te onderzoeken wat voor energiebesparende maatregelen getroffen kunnen worden. Een van de meest uit het oog springende maatregelen waarover wordt gepraat is de aanleg van vloerverwarming in het hele gebouw. Omdat veel van de energiebesparende maatregelen extra geld kosten, is in onderzoek of het op de lange termijn valt terug te verdienen. Einde van deze maand valt de definitieve beslissing welke aannemer de klus mag uitvoeren.

Een onafhankelijk adviseur zet voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam op een rijtje wat de wensen zijn van de toekomstige gebruikers. De zaal wordt ze gebouwd dat verschillende schoolklassen er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. De sportverenigingen hebben aangegeven er graag ook wedstrijden te spelen.